Barion Pixel
Kosár

Tudod, hogy milyen gyakran szükséges ágyneműt cserélni?

Megoszlik a háztartások véleménye, hogy milyen gyakran szükséges ágyneműt cserélni. Pár naponta? Hetente? Havonta? Cikkünk segítségével most tiszta vizet öntünk a pohárba!

Természetes, hogy egy hosszú és fárasztó nap után senkinek sincs kedve az ágyneművel vacakolni és újra húzni vagy éppen a reggeli készülődés közben ezzel húzni az amúgy is drága perceket, esetleg a munkából való késést megkockáztatni. Viszont az egészségünk érdekében érdekében jó tudni, hogy mikor jön el az a bizonyos ágyneműhuzat csere ideje.

Milyen időközönként ajánlott a csere?

Mikrobiológusok és kutatók szerint hetente egy alkalommal javasolt az a bizonyos ágyneműcsere. Ez az egy alkalom kiválóan beiktatható a hétvégi takarítási rutinba, amikor stresszmentesen és ráérősen egy pár óra alatt csillogóvá varázsoljuk szeretett otthonunkat.

Kevesen tudják, viszont sajnos a túl ritkán váltott ágynemű allergiát vagy fertőzést is okozhat. Tehát nem csak azért érdemes a cserét rutinná alakítani, mert sokkal jobb érzés egy friss és puha ágyneműben álomra hajtani a fejünket, hanem egészségünk védelme érdekében is.

Tudtad, hogy az ágyneműben akár 10.000.000 poratka is megélhet? Ezek a kis állatkák pedig az emberi hámsejtből táplálkoznak! Így érdemes elkerülni a bajt, pontosabban megelőzni azzal, hogy időben cseréljük az ágyneműnket. Emellett pedig nem csak a poratkák jelenthetnek veszélyt, hanem a párnában rejlő gombafajták is, amelyek másfél év alatt elszaporodhatnak és a kutatók szerint 16 féle is megélhet egy darab párnában!

A poratkák és a gombák főként akkor tudnak jelentős gondot okozni testünkben, egészségünkben, amikor összekeverednek az izzadságunkkal, nyálunkkal és egyéb testnedvünkkel.

Milyen időközönként szoktál ágyneműt cserélni?

Karácsonyi kiszállítás!

Kedves vásárlóink!

December 12. 24:00-ig beérkezett rendelések esetén tudjuk garantáltan kézbesíteni december 23-ig. Az ezután beérkező rendeléseket már csak január 2-a után fogjuk tudni kiszállítani.

Megértéseteket köszönjük és kellemes ünnepeket kívánunk!

Klinmart.hu csapata