Barion Pixel
Kosár

Tavaszi nagytakarítás a mosógépben!

Számos népi praktika, tipp és trükk van a házi asszonyok tarsolyában, amivel a háztartási gépeiket frissen és üdén tartják. Viszont bele gondoltál már, hogy néhány régi trükköt a mai modern gépeken nem feltétlenül tanácsos alkalmazni? A tavaszi nagytakarítás során nem csak az ablakokról, polcok belsejéről érdemes gondoskodni, hanem szakszerűen a háztartási gépeink belsejéről is. Nézzük, hogyan tehetsz a legtöbbet mosógéped hosszú távú üzem idejéért!

1.) Ecetet a gépbe!

Az ecet szuper eszköz a takarításhoz néhány helyen a lakásban, viszont a XXI. századi mosógépbe nem való! Az alkatrészeknek és magának a gépnek se tesz jót. Ehelyett inkább érdemes venni kimondottan mosógép tisztító folyadékot, ami ugyanazt a hatást váltja ki, mint az ecet csak közben nem teszi tönkre szeretett mosó masinánkat.

2.) A legendás „üres” program

Új mosógép vásárlása esetén természetesen érdemes egy pár órás üres programot lefuttatni, hogy átmossuk a gépet mindezt magas hőfokon. A régebbi készülékeknél ilyenkor egy nem használt már kidobásra váró ruhadarabot is bekellett rakni a dobba, viszont ezt ma már érdemes elkerülni és ahelyett, hogy csak egy szimpla magas hőfokú programot indítanánk használjuk a kimondottan dobtisztító programunkat, hiszen pontosan erre találták fel!

3.) Mi a helyzet a mosógép többi részével?

Azt már tudjuk, hogy a mosógép dobját hogyan tisztítsuk meg a lerakódott szennyeződésektől: kimondottan erre a célra fejlesztett folyadékkal és a mosógép tisztító programjával! Viszont mi a helyzet a mosószer adagolóval vagy a mögötte található résszel? A legegyszerűbben úgy tisztíthatod meg, ha egy nem használt/régi fogkefével a kivett mosószer adagolót átsikálod, valamint a fiók helyét is egy kefével.

+1 Ne feledkezz meg a szűrőről sem!

Ha már kívül-belül patyolat tiszta a gépünk, akkor jöhet az utolsó lépés: a szűrő.

Elöltöltős mosógép esetén ez jobb oldalán található általában egy kis rekesz mögött. Onnan ki kell engedjük a vizet, majd a szűrőt is kivehetjük és neki is láthatunk a munkának.

Karácsonyi kiszállítás!

Kedves vásárlóink!

December 12. 24:00-ig beérkezett rendelések esetén tudjuk garantáltan kézbesíteni december 23-ig. Az ezután beérkező rendeléseket már csak január 2-a után fogjuk tudni kiszállítani.

Megértéseteket köszönjük és kellemes ünnepeket kívánunk!

Klinmart.hu csapata